fredag 10 juni 2016

Naturen inspirerar niornas slöjdarbeten

På bildlektionerna i åttan har eleverna gjort ritningar på blad och former. Dessa bildarbetena har varit utgångspunkten för deras pall och dyna som de gör i slöjden i nian. Naturen som inspiration kallar vi arbetsområdet där eleverna också hämtat inspiration från allmogestilen. Tillsammans har både bild- och slöjdlärare kunnat sambedöma elevernas arbeten vilket har varit en styrka.




Svartvita mönster på skrapkartonger och former på linoleummattor har varit källa till inspiration för niornas slöjdarbeten. 



En viktig del i processen har varit att låta eleven få tid att skissa på olika kompositioner av löv och blommor till sin pall och dyna. Under idéstadiet har vi diskuterat vad som kan förändras och tas bort, förstoras eller förminskas och även pratat om vilka tekniker och material som passar.  


Det har blivit många dynor i textilen men några elever har löst uppgiften genom att klä in ett ben eller dekorera en kant. Att låta eleverna arbeta med material av hög kvalitet, så som ylle och lin, har bidragit till de fina resultat för eleverna på Mariaskolan i Stockholm.












Inga kommentarer: